vineri, 7 noiembrie 2014

Cum sa transformi temele si scoala intr-un lucru placut pentru copilul tau

Se spune că pentru un om este foarte importantă educaţia de la începutul vieţii. Astfel educaţia copilului a fost mereu o treaba extrem de complexă şi greu de executat din cauza că orice greşeală faci va avea pe viitor repercursiuni. Timpul unui copil este foarte preţios pentru că trebuie să fie foarte bine împărţit atât pentru teme cât şi lentru joacă.
Aici părinţii întâmpina probleme mari. Copilul trebuie aa înţeleagă faptul că timpul trebuie planificat.

Atunci când copilul îşi face temele trebuie să fie într-un loc special, unde saaiba numai lucruri pentru şcoală, nu şi jucării. Dacă atunci când îşi face temele da de jucării atunci el va fi distras iar interesul pentru şcoală va scădea brusc.

Copiilor le plac amânările şi încearcă să tragă cât mai bine de timp în defavoarea temelor. Stabileate o ora âne când să înceapă efectuarea temelor, eventual înainte de a merge la joacă. Astfel copilul va fi mult mai motivat în a-şi face temele.

Este recomandat că o dată la o jumătate de an să mergi la şcoală şi să ai o discuţie cu învăţătoarea copilului. Întreab-o ce îţi recomandă să faci pentru copil, dacă fiul tău are înclinaţii spre ceva anume şi repulsie către altceva. Orice informaţie te va ajută să îţi conturezi şi mai bine înclinaţiile copilului tău.

Copilul trebuie verificat periodic pentru ate asigura că nu o ia pe o cale greşită şi pentru a avea cât mai recentă o imagine de ansamblu asupra copilului tău. Că idee copiii ce ştiu că sunt verificaţi  sunt mai meticuloşi.

Atunci când copilul se împotmoleşte nu încerca să îi rezolvi problema. Da-i indicii şi lasă-l să izbândească singur. Dacă îl ajuţi se va învaţă aşa şi la orice obstacol va aştepta ajutorul unui cunoscut. În cazul în care problemele pe care le are de făcut copilul te depăşesc apelează la o persoană care poate să îi explice sau chiar la un meditator contra cost. Gândeşte-te că faci o investiţie pe termen lung iar banii investiţi în educaţia  copilului tău cu siguranţă nu sunt o pierdere.

Este bine că temele mai grele să le facă mai devreme (la început) deoarece mintea este mai reaxata. Evita temele pe ultima sută de metri deoarece copilul nu se va putea concentra şi cu siguranţă nu îşi va face temele 100% corect.

În cazul în care vrei să îi verifici temele încearcă să ai în vedere de fiecare dată câte un singur lucru. Dacă după ce copilul îşi face temele tu vei intră în el şi îi vei spune că a făcut 100 de greşeli îl vei demoraliză complet. Încearcă să îi spui azi de faptul că scrie prea urat, mâine de faptul că nu foloseşte cratimă cum trebuie şi poimâine de faptul că liniile de la caiet nu sunt trase la distanţă corespunzătoare sau că aspectul caietului per total este unul neîngrijit.

Copilul trebuie să înţeleagă faptul că este bine să înveţe de plăcere şi nu pentru că trebuie. Încerca să îi dai exemple cu ce se poate întâmplă dacă învaţă sau dacă nu învaţă. Este exclusă învăţarea copilului să vâneze note în clasa. Acest lucru îi va devia complet interesul şi pe parcurs va avea note din ce în ce mai proaste.

Atunci când învaţă sau îşi face temele încearcă să îi dai exemple cât mai interactive pentru el. Astfel acesta va înţelege mult mai uşor şi cu plăcere. De exemplu, dacă învaţă la biologie rezervă-ţi câteva ore şi mergi să viziteze grădina zoologică sau dacă învaţă la botanică mergi cu el la grădina botanică sau la un picnic la iarbă verde, pădure sau chiar în provincie la ţară. Cu siguranţă acest lucru îi va plăcea şi va îmbină utilul cu plăcutul. Alt exemplu ar fi că în cazul în care copilul tău abia învaţă să citească să îi captezi atenţia şi în timpul liber să citească pe afişele de afară, pe etichete sau pe cutii cu alimente. Cu siguranţă îi vei capta atenţia uşor şi îi vei dezvoltă această abilitate de a citi fără să considere o povara faptul că exersează cititul.

Evita acele deja cunoscute vorbe de ameninţare sau motivare care nu duc la nimic bun:

"Dacă iei nuţa 10 îţi cumpăr o maşinuţă!"

"Dacă nu înveţi nu vei face nimic în viaţă!"

"Dacă nu iei nuţa mare te voi pedepsi!"

"Dacă nu iei premiu nu mai ai voie la calculator!"

"Dacă îţi faci temele te las la desene o ora!"

Copilul trebuie să înţeleagă faptul că jobul lui este şcoală! Încet el trebuie să devină responsabil pentru ceea ce face şi matur în gândire. Acest lucru îl poţi dobândi doar dacă îl tratezi că atare.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu