luni, 10 noiembrie 2014

Waze, aplicatia care nu trebuie sa lipseasca din telefonul soferilor

Folosesc de ceva timp aplicaţia Waze. În ultima perioada l-am folosit din ce în în ce mai mult fapt ce m-a determinat să deschid un post despre această aplicaţie GPS.

Cum se instalează aplicaţia WAZE?

Foarte simplu. Intri în Google Play, cauţi WAZE, îl downloadezi şi îl instalezi pe telefon sau tabletă. După ce l-ai instalat îţi setezi contul şi începi să navighezi.

Ce ştie să facă aplicaţia Gps Waze?

Răspunsul corect din punctul meu de vedere este: "MULTE". Hai să începem cu începutul:

Atunci când îi setezi o destinaţie aplicaţia Waze îţi verifică ruta şi va alege întotdeauna pe aceea care este mai puţin aglomerată sau cu mai puţine ostacole. Din cauza că este mereu conectat la internet şi automat la o comunitate de utilizatori Waze aplicaţia va şti mereu pe ce ruta să te ghideze spre destinaţie.

Aplicaţia Waze va şti de asemenea care sunt drumurile închise. De asemenea drumurile cu lucrări în desfăşurare vor fi mereu notificate în aplicaţie, graţie comunităţii de utilizatori Waze.

În timp ce conduci în cazul în care pe ruta se va depista poliţie cu siguranţă Waze te va anunţă. Lucrul acesta este posibil tot datorită faptului că este mereu conectat la internet şi este actualizat cu ultimele informaţii despre locaţiile prin care tu vei trece.

Un alt avantaj pe care vreau să îl prezint este acela că în cazul în care mergeţi la drum mai multe maşini, fiecare maşină folosind aplicaţia Waze va fi foarte simlpu să va urmăriţi şi să va cunoaşteţi poziţia. În timpul rulării aplicaţiei Waze pe harta se vede fiecare utilizator Waze atunci când este în rază Dvs. de mişcare.

Toate aceste informaţii suplimentare atât de utile sunt datorate aşa cum ţi-am spus conexiunii permanente la internet. Din acest motiv atât bateria cât şi pachetele da date vor fi consumate destul de rapid. Că şi consum de date un drum de 300 Km mi-a consumat aproximativ 6 Mega. În schimb... bateria o cam mănâncă. E de preferat că telefonul mobil sau tabletă pe care rulează aplicaţia Waze să fie în permanentă conectat la încărcătorul maşinii.

Pe lângă aceste opţiuni există şi setările uzuale pe care orice GPS le are şi care consider că nu-şi mai are rostul să le prezint ci doar voi enumeră câteva dintre ele: setări de afişare, setări de sunet, setări de limba, setări de navigaţie, setări POI (puncte de interes) etc...

Că şi încheiere va recomand instalarea aplicaţiei Gps Waze. Orice şofer o va instala şi folosi sunt sigur că nu va regretă! Eu unul o folosesc ori de câte ori am ocazia şi va pot spune că m-a salvat şi de aglomeraţii, poliţie sau drumuri închise.

Că să citez: "Drumuri bune, colegu!"

Dacă tot am menţionat cuvântul "colegu" momentan nu ştiu ce să îţi spun de aplicaţia care poartă numele Colegu pentru că nu am.testat-o.

Imediat ce o voi testa am.să va spun mi multe despre ea.

Ce ştiu este că e similară cu Waze şi că face cam.aceleaşi lucruri.

Dacă ai nevoie de o aplicaţie GPS pentru Android care să fie OFFLINE, adică să o foloseşti fără să ai datele pornite îţi poţi instala aplicaţia BE ON ROAD , aplicaţie pe care eu am testat-o atât în România cât şi în Bulgaria şi pot să va spun că nu m-a dezamăgit deloc.

3 comentarii: