sâmbătă, 8 noiembrie 2014

Anvelope de iarna - sfaturi utile

Pentru ca deja iarna si-a aratat coltii si primii fulgi de zapada au cazut am sa va prezint cateva sfaturi legate de cum sa va alegeti anvelopele pentru masina.

Daca o anvelopa este de iarna trebuie sa aiba marcata peea un fulg de nea sau un varf de munte. De asemenea se mai intalneste pe multe anvelope si marcajul “M+S“ (mud + snow - noroi si zapada) care este de asemenea, valabil. Aceste marcaje
sunt necesare, dar nu spun nimic despre comportamentul anvelopelor. Mult mai sigur recunoşti o anvelopă de iarnă după lamelele acesteia.

Se poate merge iarna cu anvelope de vară?

Da, cu anvelope de vara se poate merge si iarna, in principiu dar in condiţii de gheaţă, zăpadă sau polei soferii sunt obligati sa foloseasca anvelope de iarna.

In cazul in care va achizitionati anvelope la second-hand e bine de stiut faptul ca grosimea carnii nu trebuie sa fie mai mica de 5 mm, aceste anvelope ne mai fiind de iarna.

Vechimea unei anvelope
O anvelopa are inscriptionata pe ea data cand a fost fabricata, mai exact se va gasi pe aceasta un numar format din 4 cifre. Primele 2 cifre reprezinta saptamana din an iar ultimele 2 cifre reprezinta anul cand anvelopa a fost fabricata. O anvelopa incepe sa isi piarda din proprietati dupa o perioada mai mare de aproximativ 3-4 ani.




2 comentarii: