marți, 11 noiembrie 2014

Aplicatia pentru lista de cumparaturi pe telefonul mobil

De mult caut o aplicatie de facut liste de cumparaturi pe telefon.
Pana acum am.folosit programe de scris notite si cateva aplicatii de liste de cumparaturi dar se pare ca nici una dintre acestea nu m-au satisfacut pe deplin.

Aplicatia pentru Android de care am dat acum ceva vreme se numeste "Our Groceries".

 Cum instalez aplicatia "Our Groceries"? 


Instalarea se poate face direct din Google Play dupa o cautare dupa cuvintele"Our Groceries". Dupa instalare se deschide aplicatia si se poate observa inceputul unei liste de cumparaturi, chiar si o reteta in care poti introduce ingredientele ce va trebui sa le cumperi. Se pot introduce cate liste de cumparaturi si retete doresti.


O lista de cumparaturi arata cam asa:



Aici este un printscreen cu mai multe liste de cumparaturi. Poti avea o lista de cumparaturi pentru sarbatori, una pentru acasa etc...


Cum scoti un produs din lista de cumparaturi in aplicatia "Our Groceries"?

Un produs care a fost cumparat sau nu mai trebuie cumparat se poate scoate dupa lista de cumparaturi cu un simplu click.

Un mare avantaj!

Cel mai mare avantaj al aplicatiei "Our Groceries" este faptul ca poti sa conectezi mai multe telefoane la aceeasi lista de cumparturi. Pana acum nu am mai gasit aceasta optiune la alte aplicatii asemanatoare pentru smartphone-uri.

Cum conectez lista de cumparaturi la mai multe telefoane?

Hai sa iti arat cum faci setarea respectiva, practic poti seta ca si tu si sotia/prietena ta sa aveti amandoi aceeasi lista de cumparaturi in timp real iar daca unul din voi sterge sau adauga un produs sa se actualizeze automat pe ambele telefoane aceasta informatie.

Mergi la setari, apoi la meniul "List Sharing". Acolo va trebui sa completezi 2 campuri:
- in primul se completeaza numele
- in al doilea se completeaza adresa de email.


Ca sa ai pe 2 sau mai multe telefoane aceeasi lista de cumparaturi si sa se actualizeze mereu ori de cate ori se face o modificare pe unul din telefoane, va trebui sa introduci aceeasi adresa de mail la toate smartphone-urile.

Atentie! 

Proprietarul respectivei adrese de email va trebui sa isi verifice mailul si sa confirme faptul ca telefonul X se poate alatura grupului care foloseste acea lista de cumparaturi.

Sincer sa fiu eu folosesc aplicatia "Our groceries" de aproximativ o luna. Pana acum nu a dat gres. Sotia scrie, apoi eu cumpar si invers. Recunosc, invers este mai rar :). Nu uita ca pentru a se sincroniza listele de cumparaturi ai nevoie de conexiune la internet pe smartphone.

De retinut ca aplicatia "Our Groceries" se poate instala pe orice tip de smartphone cu orice fel de sistem de operare!

Spor la cumparaturi!

Un comentariu: