vineri, 31 octombrie 2014

Cum scapi de mucegai fara produse toxice


mucegai, igrasieCe este mucegaiul sau igrasia?
Din cauza ca iarna si-a facut aparitia multe persoane au inceput sa se lupte cu "mucegai-ul" sau "igrasia" in apartamente si case. De regula mucegaiul se formeaza in secret, fara ca ochiul uman sa il observe.
Apar prima oara niste puncte mici negre care netratate incep sa isi mareasca suprafata.
Suprafetele unde poate aparea prima oara mucegaiul pot fii peretii, tabanul sau chiar in spatele mobilei.

De cele mai multe ori mucegaiul apare datorita umiditatii crescute din camera respectiva. Umiditatea cea mai
mare poate sa provina din infiltratii (acoperisuri rupte sau tevi sparte). Umiditatea in casa poate sa provina si de la faptul ca nu exista aerisire. De multe ori, existand termopane peretii nu mai pot respira, umiditatea se transforma in condens iar condensul in mucegai.


 Un grad de umiditate ok pentru o casa este de 70%. Atunci cand aceasta valoare este depasina umiditatea este crescuta si trebuie sa luam masuri inainte de aparitia mucegaiului.

Mucegaiul ne poate influenta sanatatea prin faptul ca inhalam spori de mucegai care pot declansa alergii puternice.

Cum scapi de mucegai?

De scapat de mucegai o poti face cel mai bine eliminand factorii care il produc, asa cum am scris mai sus scazand umiditatea in casa.

Am sa va detaliez mai jos cateva solutii practice de eliminare a mucegaiului care nu implica niste invrstitii foarte mari:

- luati alcool sau amestecati o lingura de soda cu un litru de apa;
- aplicati apoi cu o carpa pe suprafata atacata de mucegai. Dupa aplicare se poate folosi var, substanta ce impiedica aparitia de mucegai. In cazul in care reapare mucegai in locul tratat repetati procedura.

- o alta solutie ieftina ar fi sa cumparati o sticla de clor, sa ii scoateti capacul si sa il inlocuiti cu un pulverizator. Incepeti si aplicati cu pulverizatorul clor petoata suprafata atacata de mucegai. Descideti apoi geamurile si parasiti incaperea pentru a se putea aerisi. Peste 2 ore mucegaiul ar trebui sa dispara.

ATENTIE: folositi manusi si ochelari de protectie!!!

2 comentarii: