duminică, 2 noiembrie 2014

Cum sa te feresti de hotii de apartamente cand pleci in vacanta

Pentru ca urmeaza perioada vacantelor am optat pentru un post in care sa dau cateva indicatii legate de cum sa te protejezi de hotii de apartamente in aceasta perioada.

1. Atunci cand pleci in vacanta tine cont si nu trage jaluzelele 100%.
Este un lucru la care multi dintre hotii de apartamente se uita si le observa foarte usor, avand ochiul format pentru asa ceva.
2. Incearca sa lasi o lumina aprinsa intr-o camera sau un hol astfel incat noaptea sa se vada ca si cum este cineva acasa.
O lumina aprinsa noaptea va tine la distanta un potential hot.

3. O alta metoda de a tine hotul departe din apartament ar fi sa lasi un radio pronit. Volumul nu trebuie sa fie prea ridicat ca sa nu
deranjeze ceilalti vecini, radioul fiind indicat sa se auda atunci cand eventualul hot va lipi urechea de usa apartamentului.

4. Bagajele la masina e bine sa le duci cu cateva ore inainte de a pleca. Gestul tau trebuie sa fie unul relaxat, sa duci cate putin din bagaje la masina astfel incat sa observe acest lucru cat mai putine persoane. Atunci cand pleci in vacanta e bine sa o faci cat mai discret!

5. In cazul in care locuiesti la un etaj inferior geamurile si mai ales balconul trebuie sa fie foarte bine inchise. Asigura-te ca usa ce da in balcon este incuiata!

6. O mare greseala pe care foarte multi utilizatori de internet o fac este aceea ca posteaza pe retelele de socializare ( de regula Facebook ) imagini si stari chiar din vacanta. Un hot va sta si va pandi inainte de a sparge apartamanetul si o filare pe Facebook a activitatii tale este acum la indemana oricui. Incearca sa fi cat mai discret!

7. Uneori prietenii nu sunt chiar atat de prieteni! Incearca sa nu faci prea multe valuri inainte de a pleca in vacanta in sensul de a nu spune chiar tuturor persoanelor cu care intri in contact. E posibil ca printre persoanele carora le povestesti sa fie cineva rau intentionat.

8. In cazul in care aveti sume de bani sau bunuri scumpe in casa asigura-le sau da-le unei persoane foarte apropiate sa aiba grija de ele. S-a facut un studiu si se pare ca hotii de apartamente cauta cel mai putin in bucatarie! Foloseste-te de aceasta informatie!

9. Pe toata perioada vacantei e bine sa rogi un prieten sa treaca din cand in cand sa inspecteze casa. Pe langa pradarea casei de catre hoti mai exista si posibilitatea sa fie inundat apartamentul si cu cat este depistata problema mai repede cu atat pagubele vor fi mai mici.

10. In cazul in care dispui de bani poti semna un contract cu o firma de monitorizare apartamente dar tine cont de faptul ca un apartament ce are o usa foarte cocheta sau este dotat cu o alarma va fi mult mai atragator pentru hoti. Un astfel de abonament costa aproximativ 90 lei pe luna.

11. Nu in ultimul rand incerca sa iti educi copii sa nu dea detalii strainilor despre locurile in care sunt tinute lucrurile de valoare din casa si cantitatea lor!



Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu